Vores læder

og vores systue

 

En af de mest afgørende opgaver for en nystartet virksomhed, der specialiserer sig i salg af egen desiget læderprodukter, er at etablere et samarbejde med en systue der kan producere produkterne. Dette er også en af de mest udfordrende opgaver, især når man arbejder på tværs af store geografiske afstande og forskellige kulturer og værdier. Fra begyndelsen har det været af afgørende betydning for ALVINÉ, at vi kan garantere produkter, der er fremstillet under de rette forhold og med de rigtige værdier for øje. Vi har allerede været nødt til at afslutte tidlige samarbejder med systuer, der ikke kunne opfylde vores høje krav til kvalitet og arbejdsforhold. Heldigvis er vi lykkedes med at finde en systue i Indien, som deler vores værdier og kan dokumentere deres engagement i bæredygtighed i hele produktionsprocessen samt gode arbejdsforhold på systuen.

 

Familieejet systue i Indien

Efter flere forsøg fandt vi endelig en systue, som vi kan stå inde for og som vi er sikre på kan omsætte de tanker og designs, som ALVINÉ ønsker at repræsentere. Denne familieejede systue har eksisteret siden 1997 og har derfor omfattende erfaring med at producere læderprodukter af højeste kvalitet. Da de allerede eksporterer til flere europæiske lande, har de over tid opnået flere certificeringer, der bekræfter deres engagement og dedikation til at tage sig af deres medarbejdere samt levere produkter, der opfylder kundernes forventninger til kvalitet og bæredygtighed.

Vi forstår, at certificeringer måske ikke er det mest spændende at læse om, men for os er de vigtige, da de bekræfter, at vores systue arbejder i overensstemmelse med ALVINÉ’s egne værdier.

 

Hvis du ønsker at læse mere om certificeringerne, kan du gøre det nedenfor, hvor vi har listet nogle af de vigtigste certificeringer, vores systue har opnået.

Amfori BSCI

Garanterer at systuen ikke bruger bl.a. børnearbejde og samtidig tilbyder ordentlig lønninger til deres ansatte.

TÜV Rheinland 

Alle materialer anvendt i processen testes så det sikres at de laver op til kravene for sikkerhed, effektivitet og kvalitet.

REACH 

Sikrer at alle personer involveret i udførelsen af produkterne, ikke udsættes for farlige kemikaler i processen.

 ISO 9001:2015

ISO 9001:2015 anvendes til at sikre at kvaliteten er i overensstemmelse med de specificerede krav der stilles til virksomhederne. 

Det starter og slutter med

Bæredygtigt design

Svesken på disken. Læderprodukter og bæredygtighed i samme sætning kan for nogle virke meget modsætningsfyldte. Hos ALVINÉ og vores systue har vi imidlertid en mere positiv tilgang til at forbinde læderprodukter med bæredygtighed. Vi er meget åbne om vores holdning til dette spørgsmål. Vi og vores systue ser læder som et restprodukt fra kødindustrien. Ville det være mere bæredygtigt, hvis dyret aldrig havde været en del af kødindustrien? Ja, det ville det. Men det er simpelthen ikke virkeligheden. Derfor har vi valgt at arbejde med dette restprodukt, som vores systue indkøber, når du bestiller vores arbejdstasker.

 

Der, hvor vi mener, læder virkelig kan bidrage til en bæredygtig fremtid, er ved at øge holdbarheden. I samarbejde med systuen designer vi produkter, der er skabt til at kunne holde i mange år. Dette er også grunden til, at vi har lagt så meget vægt på emballagen, når du modtager din taske. Den leveres i en beskyttende magnetæske samt en dustbag, som vi altid anbefaler, at du opbevarer tasken i, hvis den ikke skal bruges i længere tid. Vi inkluderer også et lille glas læderpleje fra BISTAD, som vi anbefaler, at du bruger regelmæssigt for at vedligeholde tasken. Hvis du gør dette, vil din taske kunne holde i mange år.

 

Ved at tage vare på og værdsætte din ALVINÉ arbejdstaske, hjælper vi med at sikre, at den kan tjene dig i mange års daglig brug, og du undgår at skulle købe nye tasker regelmæssigt. Dette er, hvor der virkelig kan opnås besparelser i din personlige CO2-udledning. Vores filosofi er derfor baseret på at designe arbejdstasker af høj kvalitet til priser, som de fleste kan være med på.

 

Vores systue i Indien bruger udelukkende LWG Gold Rated garverier, der leverer læder til dem. LWG er en uafhængig gruppe af garverier, der har etableret en protokol for at vurdere garveriers miljøpræstationer og fremme bæredygtig og passende miljøpraksis. En ‘Gold Rated’ vurdering er den højeste vurdering, et garveri kan opnå, og det betyder blandt andet, at der ikke anvendes krom i garvningsprocessen af læderet.

 

Læs mere om LWG

 

Kom med på rejsen

Vi er mere end blot ALVINÉ, der designer og sælger arbejdstasker af høj kvalitet. Vi ønsker at påtage os ansvaret for fremtiden, både her i vores egen andedam og i vores samarbejde med systuen i Indien. Vores mål er at støtte dem i deres bestræbelser på at blive mere bæredygtige, ligesom vi konstant arbejder på at finde nye måder at gøre tingene smartere og mere miljøvenlige. Som en relativt ny virksomhed har vi kun lige begyndt vores rejse inden for bæredygtighed. Men det første skridt for os var at finde en systue, som vi kan stå inde for, og indtil videre er vi kommet godt fra start.

 

Hvis du vil være en del af vores rejse mod ikke kun en sundere balance mellem arbejde og hverdag, men også en mere bæredygtig tilgang til tingene, kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev. Her deler vi regelmæssigt tips, nyheder og andre spændende ting, som vi mener, er relevante for de kvinder, der er med os på ALVINÉ-vognen.

"